idrottsmassage

Bodenforskliniken erbjuder kvalitativa massagebehandlingar i förebyggande, rehabiliterande och avslappnande syfte, coachning och föreläsningar

inom kost, hälsa och träning. Vi vänder oss till privatpersoner, företag och idrottsföreningar med individuella lösningar framtagna för just era behov.

Idrottsmassage

 

Med hjälp av idrottsmassage kan man med fördel hjälpa muskeln att återfå sin normala längd efter och mellan träningspassen. En trött muskel skadas lättare än en utvilad. Tränar man hårt och ofta, hamnar man lätt på gränsen av vad en muskel klarar. Regelbundna behandlingar ökar muskelns upptagningsförmåga av näring, stimulerar syre och näringstillförseln till muskeln samt bidrar till avslappning av spänd muskulatur. Muskelns återhämtning kan på så sätt påskyndas, risken för skador minskar och möjliggör därmed för en intensivare träning eller en gynnsam rehabilitering.

 

Är skadan ändå framme kan man minimera ärrbildning, dvs bindvävsinlagring i muskeln. Vid muskelbristningar kan man påskynda bortförseln av den vätskeansamling som bildas efter skadetillfället.

 

Vid idrottsmassage behandlas först de ytliga vävnaderna och sedan gradvis de djupare lagren. Massören använder både längs- och tvärgående massagegrepp. Djup friktionsmassage och tryckteknik används vid behov. Behandling och undersökning görs av muskler, senor, fästen och muskelhinnor.

 

 

 

 

© Copyright Bodenforskliniken